4 Aylık, 5 Aylık, 6 Aylık Bebek Gelişimi, Boy, Kilo, Davranış, Beslenme

7 Aylık Bebek Gelişimi Boy Kilo

0 25.304

Bebeğiniz 7 aylık oldu ve 7 aylık bebek gelişimi içerisindesiniz. Artık desteksiz oturmaktan emeklemeye , istediği bir şeye uzanmaya kadar bir çok eylemi kendisi yapmaya başlayacaktır. Yani bir nevi birey olma yolunda hızla büyümekte ve kendisini geliştirmektedir. 7.ayla birlikte  sizi de bebeğinizle  birlikte hareketli  zamanlar beklediğini hatırlatmak isteriz.Yeni keşiflere ve deneyimlere hazırlıklı olun.

7 aylık bebek gelişimi ve beslenmesi

Muhtemelen bir önceki ay ek gıdalara başladınız,sizin için endişeli ve zor geçmiş olabilir.Öncelikle kendinizi rahatlatın.Bebeğiniz anne sütünden ya da mamadan sonra ilk defa farklı gıdalarla tanışıyor ve yeni gıdalara,tatlara ve dokulara  alışmak bazı bebeklerde zaman alabilir.Böyle bir durum yaşarsanız  zorlayıcı olmayın ve bebeğinizin birden sadece ekgıda alarak bir öğün doyacağını beklemeyin,tabii yiyebiliyorsa ne mutlu sizeJfakat adı üstünde ekgıda dönemi.

İlk 6 ayda olduğu gibi yine anne sütü,anne sütünün olmadığı yetmediği zamanda ise formül mama vermeye devam etmelisiniz.7.ayda da vereceğiniz ekgıdalar ise 6.ayla benzerlik gösterir. Detaylı bir liste isterseniz 7 aylık bebek ne yer?  yazımıza bakabilirsiniz.

6.ayla birlikte mama sandalyesi temin etmediyseniz bu ay bakabilirsiniz. Siz ailece yemek yerken bebeğinizde artık sizle birlikte masada oturarak sizi izleyebilir ve hatta bebeğinizin eline de ayına uygun parmak besinlerden verirseniz size eşlik ederek daha keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

7 aylık bebek gelişimi ve uykusu

7.ayda bebekler gündüzleri 2 veya 3 kere olmak üzere 3 ile 4 saat aralığında,geceleri ise aralıksız 10 11 saat uyku uyuyabilirler.Bebeğiniz hala gece emmeye ya da mamaya kalkıyorsa buda gayet normal bir durumdur.Fakat burda dikkat etmeniz gereken bir nokta bebeğiniz gerçekten açlıktan dolayı mı uyanıyor yoksa alışkanlıktan dolayı mı?Eğer alışkanlıktan dolayı uyanıyorsa  sizinde bebeğinizinde uyku kalitesini arttırmanız için bu alışkanlığın önünü kesmenizi tavsiye edebiliriz.

Bebekler ne zaman emekler?

Geçtiğimiz ay bebeğiniz desteksiz oturmaya başlamış olabilir,bu ay ise emeklemeye ya da sürünmeye başladığını görebilirsiniz.Bebeklerde bir çok emekleme aşamaları ve şekilleri vardır ki bunlar kedi şeklinde emekleme  bazen popo üstünde durarak emekleme ya da karın üstünde ileri ya da geri sürünerek emekleme şeklinde olabilir.Bazı bebeklerse hiç emeklemez ki bu da anormal bir durum değildir,endişelenmeyin.

Bebeklerde emeklemeyle alakalı daha ayrıntılı bilgi edinmek için bebekler ne zaman nasıl emekler yazımıza bakabilirsiniz.Size tavsiyede bulunabileceğimiz şey bebeğinizi  emeklemesi için  zorlamayın,kendi sürecini kendisi belirleyecektir zaten.

7 aylık bebek gelişimi ve neler yapabilir, fiziksel ve zihinsel becerileri nelerdir?

  • Emeklemeye başlayabilir veya emekle pozisyonunda durabilir.
  • Oturur pozisyonundayken koltuğa ya da bir eşyaya tutunarak ayağa kalkmaya çalışabilir.
  • Alkış şeklnde ellerini hareket ettirebilir
  • Yabancıları ayırt ederek ağlayabilir veya huzursuz olabilir
  • Emekleme pozisyonundayken Kendi kendine oturma pozisyonuna geçebilir.
  • Etrafındaki Nesneleri kendisi almaya uzanmaya çalışır.
  • Ma-ma-ma ,ba-ba-ba şeklinde sesler çıkarmaya başlayabilir
  • Ellerinden dik pozisyonda tuttuğunuzda ayakta destekli durabilir.
  • Duyduğu sesleri taklit edebilir
  • Eline yemek verdiğinizde ağzına götürerek yiyebilir.

7 aylık bebek gelişimi konusunda sorularınızı aşağıda yazabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.